نسل پنجم اینترنت (5G) در کنار تمامی مزایا و فناوری های هوشمندی که به همراه دارد، برای سلامت انسان نیز مضراتی دارد. به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم ، جدیدترین نسل اینترنت همراه یا 5G در کنار سرعت و کیفیت بسیار بالا در انتقال داده ها، به دلیل ارسال فرکانس های رادیویی بسیار قوی در فضا، امواج مضر ساطع شده از موبایل را تقویت کرده است. گوشی ها و احتمالا آسیب هایی ایجاد کرده است. کاربران جدی گرفته می شوند. در واقع، ابرهای رادیویی در فناوری 5G می توانند استانداردهای ایمنی گوشی را تا حد زیادی تغییر دهند. در ادامه با پسران ایران زمین همراه باشید.
شرکت های بزرگ ارتباطی دنیا، فناوری اینترنت 5G که بسیاری آن را اینترنت اشیا می دانند، با نوید سرعت و توانایی بی نظیر ارتباط بین انسان ها و دستگاه های مختلف و همچنین ارتباط دستگاه ها با یکدیگر مرتبط هستند. ، به دنبال توسعه و هماهنگی امکانات خود با این نسل از اینترنت هستند. این تلاش گسترده غولهای فناوری در جهان در حالی سرعت میگیرد که بسیاری از فعالان محیطزیست و تعدادی از انجمنهای پزشکی در جهان نسبت به 5G تردید دارند و کاملاً مطمئن نیستند که به انسانها و دیگر موجودات زنده آسیبی نمیرساند.
شاخص های قدرت و کیفیت 5G به حدی است که کشورهای توسعه یافته ای مانند ایالات متحده آمریکا و چین شبانه روز برای دستیابی به قدرت مطلق در آن تلاش می کنند. تسلط بر 5G به اندازه ای بر قدرت یک کشور تأثیر می گذارد که کارشناسان فناوری و تحلیلگران سیاسی اتفاق نظر دارند که یکی از دلایل اصلی ممنوعیت هواوی توسط شرکای آمریکایی آن، پیشرفت چشمگیر این شرکت در زمینه نسل پنجم اینترنت موبایل است.
در پی رفتار اخیر سیاستمداران آمریکایی با هواوی، رسانه های آمریکایی جنگ تجاری این کشور با چین را هدف قرار دادند و اعلام کردند: آمریکا به جای حرکت رو به جلو و ارتقای فناوری های ارتباطی خود به نابودی شرکت های پیشگام چینی روی آورده است. شاید تبلیغات زیاد رسانه ای درباره 5G باعث شده تا کاربران کمتر به موضوع معایب این فناوری توجه کنند. مطالعات اخیر دانشمندان نشان داده است که آسیب های ناشی از اینترنت 5G می تواند در موارد خاص صدمات جبران ناپذیری به بدن انسان وارد کند.
البته این کم توجهی در همه کشورهای دنیا یکسان نیست. به عنوان مثال، در ماههای اخیر، دولت بلژیک به دلیل نگرانیها در مورد تشعشعات الکترونیکی، آزمایش 5G را در این کشور به حالت تعلیق درآورد و هلند و سوئیس اقدامات مشابهی را برای انجام تحقیقات بیشتر در مورد 5G انجام دادهاند.
به دنبال افزایش فشار گروه های بهداشت عمومی، سازمان تنظیم مقررات ایالات متحده از ایجاد یک مرکز تحقیقاتی برای خطرات سلامتی کاربران اینترنت 5G در شهر میل کالیفرنیا خبر داده است. البته باید توجه داشت که این نوع نگرانی چیز جدیدی نیست و قبل از عرضه نسل پنجم اینترنت همراه، برخی از موسسات ارزیابی معتقد بودند که فناوری اینترنت 4G و حتی 3G باعث سرطان مغز، کاهش باروری و سردردهای مزمن در کودکان می شود. .
اگرچه هیچ منبع رسمی در دنیا به طور قابل اتکا از مضرات فناوری فایو جی صحبت نکرده است، اما دولت کشورهایی که برای تقویت نسل های قبلی اینترنت تلاش می کنند، ساخت آنتن برای دریافت و انتقال این نسل از اینترنت را در نزدیکی مدارس و مدارس متوقف کرده اند. مکان های شلوغ. از ازدحام جلوگیری می کنند.
سازمان غذا و داروی ایالات متحده آمریکا موسوم به FCC از سال 1996 از استانداردهای ایمنی تلفن همراه انتقاد نکرده بود، اما اکنون پس از ظهور 5G، این سازمان با انتقاد از خطرات نسل پنجم اینترنت، به دنبال به روز رسانی برخی از قوانین خود است. هدف آن تعیین استانداردهای جدید برای SAR (نرخ جذب پایدار) برای هر گوشی هوشمند است. SAR در واقع میزان انرژی الکترومغناطیسی جذب شده توسط بدن انسان از تلفن های همراه را بیان می کند که واحد آن «وات بر کیلوگرم» است.
در ادامه با طرح سوالاتی در مورد 5G و پاسخ به آنها سعی می کنیم به نوعی اطمینان در سلامت یا عدم سلامت جدیدترین نسل اینترنت برسیم:
مشکل اصلی سیگنال های سلولی چیست؟
به طور کلی امواج رادیویی با تابش انرژی از هر منبعی ایجاد می شوند. حتی انرژی آزاد شده از بدن انسان گاهی حاوی امواج رادیویی است. نکته مهم در مورد امواج رادیویی این است که برخی از آنها مضر و مضر هستند. تابش هایی با طول موج بیشتر فرکانس کمتری دارند و به عبارت ساده آسیب کمتری به موجودات زنده وارد می کنند و تابش هایی با طول موج بلندتر دقیقا برعکس عمل می کنند و آسیب بیشتری به بار می آورند. برای تفکیک بهتر این تشعشعات، دانشمندان آنها را به دو دسته یونیزه و غیریونیزه تقسیم کردند.
در نسل سوم و چهارم اینترنت از پرتوهای غیریونیزان که توانایی آسیب رساندن به بدن و شکستن پیوندهای شیمیایی DNA را ندارند، استفاده شد. این تشعشعات در اینترنت 5G نیز به عنوان غیریونیزه طبقه بندی می شوند و توانایی آسیب رساندن به سلول های بدن را ندارند. آزمایشهای متعدد روی دستگاههای مصرفکننده و تولیدکننده 5G مانند مودمهای WiFi و اسکنرهای امنیتی فرودگاه عاری از هرگونه امواج مضر است.
آیا تشعشعات تلفن همراه باعث سرطان نمی شود؟
پاسخ به این سوال پیچیدگی های زیادی دارد و نمی توان با قطعیت به آن پاسخ داد. خلاصه هزاران مقاله تحقیقاتی در مورد آسیب تلفن همراه در دو دهه اخیر نشان داده است که تشعشعات تلفن همراه می تواند عامل سرطان، دیابت و التهاب مغز باشد. با این حال عده ای همچنان با تردید به اسناد این پژوهش نگاه می کنند.
جاناتان سامت، پزشک متخصص و مدرس علوم بهداشتی فناوری در دانشگاه کلرادو، طی مطالعهای که در سال 2011 انجام داد، اظهار داشت که تشعشعات تلفنهای همراه مضر و سرطانزا هستند. وی این تشعشعات را فقط مختص گوشی ندانست و دستگاه های تولید کننده سیگنال اینترنت را مضر خواند.
سازمان ملی سم شناسی آمریکا نیز طی آزمایشی بر روی موش های نر با قرار دادن این حیوانات در معرض تشعشعات شبکه های 2G و 3G به نتایج جالبی دست یافت. این تشعشعات باعث رشد تومورهای سرطانی در بدن موش های نر حاضر در این آزمایش شد. اما هنوز به طور کامل مشخص نیست که آیا تشعشعات 2G، 3G، 4G و 5G باعث آسیب به بدن انسان می شود یا خیر؟ لازم به ذکر است که سازندگان تلفن همراه وجود هرگونه آسیب به سلامت کاربران در امواج 5G را تکذیب کرده اند.
نگرش نظریه های علمی به صنعت 5G
کنت فاستر، استاد زیست شناسی در دانشگاه پنسیلوانیا، حدود 50 سال است که با استفاده از نظریه های علمی با همکاری تعدادی از فعالان محیط زیست در مورد مضرات امواج رادیویی تحقیق می کند. فاستر مقالات متعددی در این زمینه منتشر کرده است. او معتقد است که این امواج از نظر علمی به سلول های زنده گیاهان، حیوانات و حتی انسان آسیبی نمی رساند.
آیا در نهایت می توان 5G را ایمن دانست؟
تحقیقات انجام شده بر روی جدیدترین و سریع ترین نسل اینترنت وجود هیچ گونه خطر و آسیبی را به طور قطع ثابت نکرده است، اما اکثر موسسات بهداشتی دنیا معتقدند که باید تحقیقات با کیفیت تری در این زمینه انجام شود.
در هر صورت نسل پنجم اینترنت نیز مانند همه حوزه های فناوری با سرعتی باورنکردنی در حال توسعه و پیشرفت است و شهرهای مختلف دنیا یکی پس از دیگری از آن بهره می برند. صرف نظر از آسیب امواج پرقدرت 5G، می توانید با استفاده از سرعت دانلود 1 گیگابایت بر ثانیه از جستجو و سفر در دنیای گسترده وب لذت ببرید و انتقال داده ها را از نقطه ای به نقطه دیگر جهان منتقل کنید.
منبع: healthline